Travelog "Langtang Nepal" di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2017 [ PWTC ] | 28 Apr - 7 Mei 2017

Written by mhilmi on .

 

 

Buku Travelog : LANGTANG NEPAL, Menjelajah Hingga Ke Himalaya

Sinopsis : Buku ini berkisar tentang pengalaman MHilmi Osman yang minat mengembara tetapi menempuhi pengalaman pertama mendaki di banjaran Himalaya. Beliau sering mengembara ke dunia luar, tetapi kali ini melalui cabaran pertama mendaki di luar negara walau pun telah menjangkau umur lebih 30-an. Bagi yang pertama kali mendaki di pergunungan tentulah ia sesuatu yang sukar dan perit untuk dilalui.

Perkongsian pengalaman ini adalah bersama 5 rakannya di mana ada yang berpengalaman mendaki dan ada yang tiada pengalaman. Banyak kisah menarik, perik dan sukar serta gembira di kongsikan di dalam buku ini. Bagaimanapun, setelah berjaya mengharungi pengalaman mendaki ini, semua pengalaman yang dialami kini merupakan kenangan manis bagi beliau.

 

‪#‎langtangnepal‬ ‪#‎langtang‬ ‪#‎nepal‬ ‪#‎trekking‬ ‪#‎himalaya‬ ‪#‎travel ‬‪#‎backpackers‬ ‪#‎backpackerstory‬ ‪#‎travelog‬ ‪#‎travelogmieey ‬‪#‎mieeyphotography‬ ‪#‎book‬ ‪#‎buku‬

 ‪#‎instagood‬ ‪#‎folllow‬ ‪#‎like‬ ‪#‎photooftheday‬‪ #‎followme‬ ‪#‎tagsforlikes‬ ‪#‎happy‬ ‪#‎beautiful‬ ‪#‎picoftheday‬ ‪#‎instadaily‬ ‪#‎ig #bookworm #ulatbuku #bukumurah

 

Harga : RM 28.00 (Semenanjung)/RM 30.00 (Sabah/Sarawak)
Harga Termasuk Kos Penghantaran : 
RM 34.00 (Semenanjung), RM 39.00 (Sabah/Sarawak)
Bilangan Muka Surat : 304 Muka surat ( 229 muka surat hitam putih, 75 muka surat berwarna)

 

Tempahan Melalui : -
1. Email : mhilmieyx@yahoo.com
2. Facebook : www.facebook.com/travelogmieey
3. Facebook : www.facebook.com/mieeyphotography
4. WhatsApp : 019-5694141
5. COD : Alor Setar dan sekitarnya

Pembayaran :
1. Transfer/ Bank In/ Cash Deposit.
A. Bank Islam. 
No Akaun : 02-1050-1002-1528 
Nama : Travelog Mieey Enterprise

B. Maybank Berhad. 
No Akaun : 5521-7005-9514 
Nama : Mohamad Hilmi Osman

 

* Mohon berikan maklumat pembayaran (slip pembayaran/Transfer statement) melalui email, telefon/SMS/WhatsApp agar proses penghantaran boleh di buat.

*Di harap dengan pembelian Travelog ini dapat memberikan sumber inspirasi kepada saya untuk terus mengembara dan berkongsi pengalaman pengembaraan saya dengan anda semua.

 

Terima Kasih 
Assalamualaikum

Regards,
Mhilmi Osman

 

 

Khidmat Hasilkan Photobook Travel. Suntingan oleh Mhilmi Osman yang juga suka mengembara.

Written by mhilmi on .

 

 

PHOTOBOOK TRAVEL.


Service terbaru dari MieeyPhotography / Travelog Mieey .

- Perkhidmatan suntingan dalam menghasilkan Photobook Travel oleh MHilmi Osman, juga seorang yang suka mengembara.

 

- Terdapat 4 pilihan utama : 

1. Photobook size 8 x 8 Soft Cover - RM 120.00

2. Photobook size 8 x 8 Image Wrap - RM 210.00

3. Photobook size 11 x 8.5 Soft Cover -  RM 185.00

4. Photobook size 11 x 8.5 Image Wrap - RM 265.00

- Hasil akan terus sampai di pos ke rumah anda.

What Apps + 60195694141

What Apps + 60195694141 atau

Private Message di laman Facebook

 

Abadikan Kenangan Travel Anda | Photobook Softcover, 8x8 inch, 40 pages.

Written by mhilmi on .

==

 

Rasa rugi rasanya jika kita telah mengembara beribu-ribu batu dan bersusah-susah mengambil gambar tetapi hanya sekadar berkongsi di laman Facebook atau pun Instagram. Gambar kenangan mengembara lebih bermakna kelihatan lebih menarik jika dicetak samada dalam bentuk photoprint, canvas print atau pun photobook. Kini banyak lagi cara untuk mengabadikan kenangan tersebut seperti mencetak sebagai sarung bantal, kalender, mug dan banyak lagi.  Terdapat beberapa laman web yang menawarkan perkhidmatan ini di malaysia dan kita boleh memesannya secara online sahaja dengan sedikit ilmu pengeditan. Laman-laman web ini juga sering menawarkan harga promosi yang amat berpatutan.

Saya telah lama bercadang untuk mencetak gambar pengembaraan saya di dalam photobook size besar 11 x 15 inci 200 pages, tetapi pastinya harga agak mahal dan juga perlu masa yang banyak untuk mengedit kesemua gambar dengan muka surat yang banyak itu. Tidak pasti bila saya mampu untuk menghasilkan photobook tersebut. Oleh sebab itu untuk permulaan, kali ini saya telah mencetak beberapa gambar kenangan saya semasa mengembara di beberapa negara. Saya telah mencetak dalam bentuk Photobook size 8 x 8 inci, 40 pages dengan softcover. Banyak harga promosinya yang ditawarkan dengan tidak termasuk kos penghantaran termasuk. Antara laman web yang menawarkan perkhidmatan ini adalah Photobook Malaysia dan juga Pixajoy. Banyak lagi yang menawarkan perkhidmatan ini dan terpulang kepada kita untuk memilih yang mana satu. Di sini saya kongsikan sedikit final produk photobook 8 x 8 inci, 40 pages dengan softcover. 

 

 

 

BUKU TRAVELOG "LANGTANG NEPAL, MENJELAJAH HINGGA KE HIMALAYA"

BOLEH DIDAPATI TERUS DARI SAYA. SILA KLIK

X

Copyrighted (c) 2015 MieeyPhotography

All Right Reserved